Verken de omgeving

Als u een historische stad wilt beleven dan is Dokkum echt dé bestemming. Op zijn Fries ‘smûk’, mooi, verzorgd en niet te groot. De bolwerken, de Admiraliteit, de grachten met haar prachtige panden, de Bonifatiuskapel, de IJsfontein, het hotel dat in 1584 haar eerste gasten ontving en de gezelligheid van de winkelstraatjes, terrasjes en bierbrouwerijen; hier kunt u heerlijk landen! Met als extra de prachtige en diverse omgeving van Wad en Wouden. Welkom in Dokkum!

De toeristische trekpleister Dokkum is bekend. Er wordt gezegd, door Bonifatius of vanwege de Elfsteden. Andere zeggen doordat het een enorm karakteristieke stad is vanwege zijn ligging, contouren door de oude bolwerken en 16 Eeuwse panden. Maar Dokkum is veel meer dan dat. Of je nu Dokkum binnen loopt, fietst of rijdt, het is thuiskomen in Dokkum. Geniet van de oude panden, de grachten en een scala aan prachtige winkels in het hartje van deze stad. Loop gerust binnen want elke winkel verwelkomt u met open armen. Welkom in Dokkum. 

Dokkum, een van de oudste steden van Nederland. Dokkum lag vroeger in open verbinding met de Zee en diende destijds als handel en doorvoerstad. Wanneer u door de binnenstad loopt leest u het terug aan de hand van de staartnamen als, ‘’vleesmarkt’’of ‘’turfmarkt’’. Thans is de stad beroemd geworden daar haar rijke historie, verder terug in de tijd. Dokkum is hedendaags omringd met bolwerken die in de 15e eeuw diende als bescherming tegen de Spanjaarden in de 80 jarige oorlog. De kanonnen staan als monument nog steeds op bepaalde plekken in de binnenstad.

Dokkum en werelderfgoed de Waddenzee is een ware toeristische trekpleister en een prima uitvalbasis voor talloze dagtrips naar de Waddeneilanden en vele activiteitenmogelijkheden. Want wie goed oplet herkent de vroegere ligging van oude dijken en landschappen, en wanneer de wind uit het noorden komt waaien, kan men de Waddenzee ruiken. Want niet alleen is Dokkum een enorme aantrekkingskracht voor toeristen, het werelderfgoed, de Waddenzee speelt een enorme rol. De Wadden geeft een enorm scala aan activiteiten, een natuur liefhebber is hier ook ten voeten uit! 

Aan de zuidwestzijde van het park is het Recreatiecentrum het Tolhuisbad gelegen; een zwembad (peuter- bad en 20 meter-bad) en een sportcentrum met sportzaal en fitness mogelijkheden. 

Wandelen, fietsend of rijdend richting Lauwersoog, met een mooi uitzicht over het Friese landschap wordt ook de natuurmens wakker geschud. Op Lauwersoog kunt u genieten van de mooie haven met tal aan visserschepen, horeca en verse vis! Niet te vergeten dat het wad een geweldige beleving is, een van de wereldwonderen; Lopen over de bodem van een zee.

Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
udemy free download
download lenevo firmware
Download Nulled WordPress Themes
download udemy paid course for free

Laatste nieuws

Vaarroutes Noord Oost Friesland

Vaarroutes Noord Oost Friesland

Ben je enthousiast geraakt door het goede eten&drinken van Het Paviljoen, ben je eens heerlijk weggeweest in een (elektrische)sloep of heb je een ontspannen weekend in een vakantiehuis aan het water ondekt? Download WordPress Themes Premium WordPress Themes Download Download WordPress Themes Download WordPress Themes udemy paid course free download download karbonn firmware Download Nulled WordPress Themes download udemy paid course for free

Lees meer
Cadeaubonnen

Cadeaubonnen

Ben je enthousiast geraakt door het goede eten&drinken van Het Paviljoen, ben je eens heerlijk weggeweest in een (elektrische)sloep of heb je een ontspannen weekend in een vakantiehuis aan het water ondekt? En gun je dit een ander ook? Met een cadeaubon van Schreiershoek Recreatie kun je dit ook aan een ander geven. Naar elk gewenst bedrag in te vullen. De persoon die dit van jou mag ontvangen mag de bon bij elke faciliteit inleveren…

Lees meer
plattegrond

Volg ons op