• Dokkum en omgeving

  • Dokkum en omgeving

  • Waddengebied

  • Dokkum en omgeving

  • Waddengebied

  • Waddengebied

  • De Eilanden


De toeristische trekpleister Dokkum is bekend. Er wordt gezegd, door Bonifatius of vanwege de Elfsteden. Andere zeggen doordat het een enorm karakteristieke stad is vanwege zijn ligging, contouren door de oude bolwerken en 16 Eeuwse panden. Maar Dokkum is veel meer dan dat. Wie vanaf het Zuiden naar Dokkum rijdt, maakt direct kennis met rust en ruimte. Vergezichten, over het typische Friese landschap, met aan de horizon kerktorens van pittoreske dorpjes. En wie in de avonduren met helder weer richting Dokkum rijdt, kan de vuurtorens van de Waddeneilanden raden. 

Wie goed oplet herkent de vroegere ligging van oude dijken en landschappen, en wanneer de wind uit het noorden komt waaien, kan men de Waddenzee ruiken. Want niet alleen is Dokkum een enorme aantrekkingskracht voor toeristen, het werelderfgoed, de Waddenzee speelt een enorme rol. De Wadden geeft een enorm scala aan activiteiten, een natuur liefhebber is hier ook ten voeten uit! 

Dokkum, een van de oudste steden van Nederland. Dokkum lag vroeger in open verbinding met de Zee en diende destijds als handel en doorvoerstad. Wanneer u door de binnenstad loopt leest u het terug aan de hand van de staartnamen als, ‘’vleesmarkt’’of ‘’turfmarkt’’. Thans is de stad beroemd geworden daar haar rijke historie, verder terug in de tijd. Dokkum is hedendaags omringd met bolwerken die in de 15e eeuw diende als bescherming tegen de Spanjaarden in de 80 jarige oorlog. De kanonnen staan als monument nog steeds op bepaalde plekken in de binnenstad. Dokkum en werelderfgoed de Waddenzee is een ware toeristische trekpleister en een prima uitvalbasis voor talloze dagtrips naar de Waddeneilanden en vele activiteitenmogelijkheden. 

Aan de zuidwestzijde van het park is het Recreatiecentrum het Tolhuisbad gelegen; een zwembad (peuter- bad en 20 meter-bad) en een sportcentrum met sportzaal en fitness mogelijkheden. 

Wandelend of fietsend richting Lauwersoog, met een mooi uitzicht over het Friese landschap wordt ook de natuurmens in de bezoeker aan Dokkum wakker geschud. En trekt men een stukje verder richting de Waddenzee, dan valt er veel te genieten van de graslanden die rijk zijn aan weidevogels, eenden, ganzen en zwanen. In de plas-gebieden en rietlanden verblijven ook vele vogelsoorten in grote aantallen en vindt men een grote diversiteit aan heideplanten, mossen, riet en grassen in het beschermend wereld-erfgoed. Niet te vergeten dat het wad een geweldige beleving is, een van de wereldwonderen; Lopen over de bodem van een zee.

Wat kunnen wij voor u boeken? 

Bij de receptie van het park zijn verschillende wandel- en fietsroutes verkrijgbaar. En kunnen wij op voorhand voor u bij de reservering activiteiten bijboeken als rondvaarten en stadswandelingen. UIteraard kan dit ook tijdens uw verblijf. Kijk voor meer informatie over Dokkum en omgeving op onderstaande links! Tot snel?


 
Boeken en Beschikbaarheid
Hapjes & Tapas ·
Lunch ·
Bruiloft ·
Verjaardagfeest ·
Bedrijfsfeest ·
Lounge ·
Terras ·
Hapjes & Tapas ·
Lunch ·
Bruiloft ·
Verjaardagfeest ·
Bedrijfsfeest ·
Lounge ·
Terras