• Dokkum en omgeving

  • Dokkum en omgeving

  • Waddengebied

  • Dokkum en omgeving

  • Waddengebied

  • Waddengebied

  • De Eilanden


De toeristische trekpleister Dokkum is bekend. Er wordt gezegd, door Bonifatius of vanwege de Elfsteden. Andere zeggen doordat het een enorm karakteristieke stad is vanwege zijn ligging, contouren door de oude bolwerken en 16 Eeuwse panden. Maar Dokkum is veel meer dan dat. Of je nu Dokkum binnen loopt, fietst of rijdt, het is thuiskomen in Dokkum. Geniet van de oude panden, de grachten en een scala aan prachtige winkels in het hartje van deze stad. Loop gerust binnen want elke winkel verwelkomt u met open armen. Welkom in Dokkum. 

Dokkum, een van de oudste steden van Nederland. Dokkum lag vroeger in open verbinding met de Zee en diende destijds als handel en doorvoerstad. Wanneer u door de binnenstad loopt leest u het terug aan de hand van de staartnamen als, ‘’vleesmarkt’’of ‘’turfmarkt’’. Thans is de stad beroemd geworden daar haar rijke historie, verder terug in de tijd. Dokkum is hedendaags omringd met bolwerken die in de 15e eeuw diende als bescherming tegen de Spanjaarden in de 80 jarige oorlog. De kanonnen staan als monument nog steeds op bepaalde plekken in de binnenstad.

Dokkum en werelderfgoed de Waddenzee is een ware toeristische trekpleister en een prima uitvalbasis voor talloze dagtrips naar de Waddeneilanden en vele activiteitenmogelijkheden. Want wie goed oplet herkent de vroegere ligging van oude dijken en landschappen, en wanneer de wind uit het noorden komt waaien, kan men de Waddenzee ruiken. Want niet alleen is Dokkum een enorme aantrekkingskracht voor toeristen, het werelderfgoed, de Waddenzee speelt een enorme rol. De Wadden geeft een enorm scala aan activiteiten, een natuur liefhebber is hier ook ten voeten uit! 

Aan de zuidwestzijde van het park is het Recreatiecentrum het Tolhuisbad gelegen; een zwembad (peuter- bad en 20 meter-bad) en een sportcentrum met sportzaal en fitness mogelijkheden. 

Wandelen, fietsend of rijdend richting Lauwersoog, met een mooi uitzicht over het Friese landschap wordt ook de natuurmens wakker geschud. Op Lauwersoog kunt u genieten van de mooie haven met tal aan visserschepen, horeca en verse vis! Niet te vergeten dat het wad een geweldige beleving is, een van de wereldwonderen; Lopen over de bodem van een zee.

Wat kunnen wij voor u boeken? 

Bij de receptie van het park zijn verschillende wandel- en fietsroutes verkrijgbaar. En kunnen wij op voorhand voor u bij de reservering activiteiten bijboeken als rondvaarten, stadswandelingen maar ook uw eigen boot. UIteraard kan dit ook tijdens uw verblijf. Heeft u vragen en of opmerkingen? Laat het ons gerust weten. 


 
Boeken en Beschikbaarheid
eindeloos genieten ·
Lunch ·
Bruiloft ·
Verjaardagfeest ·
Bedrijfsfeest ·
Lounge ·
Terras ·
eindeloos genieten ·
Lunch ·
Bruiloft ·
Verjaardagfeest ·
Bedrijfsfeest ·
Lounge ·
Terras