• Tiny Houses

  • Tiny Houses

  • Tiny Houses

Omgeving

De toeristische trekpleister Dokkum is bekend. Er wordt gezegd, door Bonifatius of vanwege de elfsteden. Andere zeggen doordat het een enorm karakteristieke stad is vanwege zijn ligging, contouren door de oude bolwerken en 16 Eeuwse panden. Maar Dokkum is veel meer dan dat. Wie vanaf het Zuiden naar Dokkum rijdt, maakt direct kennis met rust en ruimte. Vergezichten, over het typische Friese landschap, met aan de horizon kerktorens van pittoreske dorpjes. En wie in de avonduren met helder weer richting Dokkum rijdt, kan de vuurtorens van de Wadden-Eilanden raden. 
Wie goed oplet herkent de vroegere ligging van oude dijken en landschappen, en wanneer de wind uit het noorden komt waaien, kan men de Waddenzee ruiken. Want niet alleen is de stad Dokkum een enorme aantrekkingskracht voor toeristen, het werelderfgoed de Waddenzee speelt een enorme rol. 

Dokkum is ook een van de oudste steden van Nederland. Dokkum lag vroeger in open verbinding met de Zee en diende destijds als handel en doorvoerstad. Wanneer u door de binnenstad loopt leest u het terug aan de hand van de staartnamen als, ‘’vleesmarkt’’of ‘’turfmarkt’’. Thans is de stad beroemd geworden daar haar rijke historie, verder terug in de tijd. Dokkum is hedendaags omringd met bolwerken die in de 15e eeuw diende als bescherming tegen de Spanjaarden in de 80 jarige oorlog. De kanonnen staan als monument nog steeds op bepaalde plekken in de binnenstad. Dokkum en werelderfgoed de Waddenzee is een ware toeristische trekpleister en een prima uitvalbasis voor talloze dagtrips naar de Wadden-Eilanden en vele recreatiemogelijkheden. 

Op slechts 1200 meter afstand ligt de gezellige binnenstad van Dokkum, met gezellige kroegjes, verschillende klasse restaurants en mooie winkels. Heerlijk om een middag te shoppen, te genieten van de langsvarende schepen of gewoon mensen kijken vanaf een terras, ook dat kan in Dokkum. 

Parkeren buiten de stad is hier gratis. U kunt u hier uw eigen auto de gehele dag parkeren voor een dagje Dokkum. De stad is voor jong en oud, door de verschillende winkels, horeca en bezienswaardigheden is er voor alle leeftijden genoeg te beleven en te proeven.

Welkom in N-O Friesland. 
Meer info? Klik hier!
eindeloos genieten ·
Lunch ·
Bruiloft ·
Verjaardagfeest ·
Bedrijfsfeest ·
Lounge ·
Terras ·
eindeloos genieten ·
Lunch ·
Bruiloft ·
Verjaardagfeest ·
Bedrijfsfeest ·
Lounge ·
Terras