Duurzaam

Schreiershoek gaat voor groene recreatie.

Schreiershoek Recreatie richt zich op de toekomst; duurzaamheid, u kunt het ook benoemen met de woorden; ”het beschermen van onze planeet”. We proberen een balans te vinden tussen plezier, comfort en kwaliteit voor onze gasten en het duurzame aspect. Uiteraard is dit niet in een paar jaar te volbrengen, langzaam maar zeker buigen we mee naar een fossiel vrije samenleving.

Nieuwe gebouwen worden duurzaam gebouwd doormiddel van hoogwaardige isolatie en fossiel vrije installaties. De bestaande oudere vakantiehuizen worden langzaam overgezet op duurzame energie en worden gasaansluitingen afgesloten. Alle gebouwen op het park zijn voorzien van een aantal zonnepanelen voor het terugwinnen van energie. 

“De nieuwe ontwikkeling van de Schreiershoek wordt volledig duurzaam uitgevoerd”

Met de in 2020 nieuw gebouwde luxe vakantiehuizen, Tiny Houses die in 2021 worden opgeleverd en het net opgeleverde receptiegebouw denken we vooruit. Opgebouwd uit duurzaam FSC hout, milieuvriendelijke en natuurlijke materialen. We gebruiken hemelwater voor het doorspoelen van de toilet. Want waarom zouden we hiervoor drinkwater gebruiken? 
Het grijze water komt terecht in een IBA systeem. Biologische afbreekbaar zuiveringssysteem. IBA staat voor Individuele Behandeling van Afvalwater. Schreiershoek Recreatie is hierdoor onafhankelijk van de gemeentelijke riolering en heeft haar eigen zuivering. 

De zon is een zeer belangrijke kracht van de huizen. Hierdoor wordt 75%  van het warme water en stroom geproduceerd. In de zomer is de zon de verwarming. Door de glasgevel op het zuiden zorgt dit voor genoeg warmte in huis. De infrarood, warmtepompen en vloerverwarming is hierdoor alleen nodig in de koude maanden.

Het restaurant op het park, Het Paviljoen houdt ook het oog op balans en biodiversiteit door bewust te kijken naar bepaalde producten in de zin van eten en dranken. Denk aan de afkomst van vlees en vis producten van lokale ondernemers en meer groente gerechten, want deze kunnen overheerlijk zijn in een gerecht. De ouderwetse moestuin is nog een droom van onze medewerkers van het restaurant!

Volg ons op: