Duurzaam

Schreiershoek gaat voor groene recreatie.

Schreiershoek Recreatie richt zich op de toekomst; duurzaamheid, u kunt het ook benoemen met de woorden; ”het beschermen van onze planeet”. We proberen een balans te vinden tussen plezier, comfort en kwaliteit voor onze gasten en het duurzame aspect. Uiteraard is dit niet in een paar jaar te volbrengen, langzaam maar zeker buigen we mee naar een fossiel vrije samenleving.

Nieuwe gebouwen worden duurzaam gebouwd doormiddel van hoogwaardige isolatie en fossiel vrije installaties. De bestaande oudere vakantiehuizen worden langzaam overgezet op duurzame energie en worden gasaansluitingen afgesloten. Alle gebouwen op het park zijn voorzien van een aantal zonnepanelen voor het terugwinnen van energie. 

“De nieuwe ontwikkeling van de Schreiershoek wordt volledig duurzaam uitgevoerd”

Met de in 2020 nieuw gebouwde luxe vakantiehuizen, Tiny Houses die in 2021 worden opgeleverd en het net opgeleverde receptiegebouw denken we vooruit. Opgebouwd uit duurzaam FSC hout, milieuvriendelijke en natuurlijke materialen. We gebruiken hemelwater voor het doorspoelen van de toilet. Want waarom zouden we hiervoor drinkwater gebruiken? 
Het grijze water komt terecht in een IBA systeem. Biologische afbreekbaar zuiveringssysteem. IBA staat voor Individuele Behandeling van Afvalwater. Schreiershoek Recreatie is hierdoor onafhankelijk van de gemeentelijke riolering en heeft haar eigen zuivering. 

De zon is een zeer belangrijke kracht van de huizen. Hierdoor wordt 75%  van het warme water en stroom geproduceerd. In de zomer is de zon de verwarming. Door de glasgevel op het zuiden zorgt dit voor genoeg warmte in huis. De infrarood, warmtepompen en vloerverwarming is hierdoor alleen nodig in de koude maanden.

Het restaurant op het park, Het Paviljoen houdt ook het oog op balans en biodiversiteit door bewust te kijken naar bepaalde producten in de zin van eten en dranken. Denk aan de afkomst van vlees en vis producten van lokale ondernemers en meer groente gerechten, want deze kunnen overheerlijk zijn in een gerecht. De ouderwetse moestuin is nog een droom van onze medewerkers van het restaurant!

Vaarroutes Noord Oost Friesland

Vaarroutes Noord Oost Friesland

Ben je enthousiast geraakt door het goede eten&drinken van Het Paviljoen, ben je eens heerlijk weggeweest in een (elektrische)sloep of heb je een ontspannen weekend in een vakantiehuis aan het water ondekt?

Lees verder
Cadeaubonnen

Cadeaubonnen

Ben je enthousiast geraakt door het goede eten&drinken van Het Paviljoen, ben je eens heerlijk weggeweest in een (elektrische)sloep of heb je een ontspannen weekend in een vakantiehuis aan het water ondekt? En gun je dit een ander ook? Met een cadeaubon van Schreiershoek Recreatie kun je dit ook aan een ander geven. Naar elk gewenst bedrag in te vullen. De persoon die dit van jou mag ontvangen mag de bon bij elke faciliteit inleveren…

Lees verder
Lekker voor aan boord?

Lekker voor aan boord?

Het huren van een vaartuig bij de Schreiershoek is zo geregeld en gemakkelijk via mail of telefoon. We kunnen het nog makkelijker voor je maken. Wat dacht je van lekkernijen mee aan boord met een fles goede wijn of frisje? Bij een reservering zorgen wij ervoor dat jouw gereserveerde vaartuig netjes en schoon voor je klaar ligt! Wist je dat? Wanneer je lekker blijft eten in Het Paviljoen na het varen je een leuke korting oplevert van 5% op je rekening? Zelfs…

Lees verder

Volg ons op