fbpx

Duurzaamheid

We zijn niet alleen trots op deze fantastische plek net buiten Dokkum waar ons vakantiepark ligt; we zijn ook graag zuinig op deze plek en de planeet waarop we leven. Daarom richten we ons op een fossielvrije toekomst, door nu al met duurzaamheid bezig te zijn.

Je vindt duurzaamheid (op z’n Fries duorsumens) terug in de accommodaties, op ons terrein én in de lucht. We bevinden ons namelijk onder één van de donkerste stukken hemel van Nederland. Niet voor niets is het Lauwersmeer, op een kwartier rijden van hier, Dark Sky Park. Duurzaamheid zet ons met beide benen op de grond. Want als we nu niets doen, gaat onze toekomst er anders uit zien dan we wensen. We proberen daarom een balans te vinden tussen plezier, comfort, kwaliteit en duurzaamheid voor jou als gast. 

Nieuwe accommodaties worden op Vakantiepark Schreiershoek duurzaam gebouwd met duurzaam FSC hout, hoogwaardige isolatie, milieuvriendelijke materialen en fossielvrije installaties. De bestaande oudere vakantiehuizen worden langzaam overgebracht op duurzame energie. Gasaansluitingen worden afgesloten. Alle gebouwen op het park zijn voorzien van een aantal zonnepanelen voor het terugwinnen van energie. 

We gebruiken hemelwater voor het doorspoelen van de toiletten. Het grijze water komt terecht in een IBA systeem; een biologische afbreekbaar zuiveringssysteem. IBA staat voor Individuele Behandeling van Afvalwater. Schreiershoek Recreatie is hierdoor onafhankelijk van de gemeentelijke riolering en heeft haar eigen zuivering. 

De zon is een zeer belangrijke kracht van de huizen. Hierdoor wordt 75% van het warme water en stroom geproduceerd. In de zomer is de zon de verwarming. Door de glasgevel op het zuiden zorgt dit voor genoeg warmte in huis. De infrarood, warmtepompen en vloerverwarming is hierdoor alleen nodig in de koude maanden.

Het Paviljoen houdt ook het oog op balans en biodiversiteit door bewust te kijken naar bepaalde producten op de menukaart. Hierbij kun je denken aan het afnemen van vlees en vis van lokale ondernemers en meer groente- dan vleesgerechten. Een old school moestuin is nog een droom van onze medewerkers van het restaurant!

 • Restaurant het Paviljoen
  Eerlijk en vers dineren. Je kan voor een nette prijs eerlijk dineren in Het Paviljoen, je kan kiezen voor enkel…
 • Ontdek de omgeving
  We hebben de pagina over onze omgeving opnieuw ingericht! Via handige knoppen vind je de leukste uitstapjes. Er is namelijk…
 • Onze favoriete vaarroutes
  Onze favoriete vaarroutes zijn in kaart gebracht! Tijdens je verblijf op Vakantiepark Schreiershoek of in Het Paviljoen zie je af…
 • Geef een cadeaubon
  Ben je enthousiast geraakt door het goede eten&drinken van Het Paviljoen, ben je eens heerlijk weggeweest in een (elektrische)sloep of heb je een ontspannen weekend in een vakantiehuis aan het water ondekt? En gun je dit een ander ook? Met een cadeaubon van Schreiershoek Recreatie kun je dit ook aan een ander geven. Naar elk gewenst bedrag in te vullen. De persoon die dit van jou mag ontvangen mag de bon bij elke faciliteit inleveren…

Blijf op de hoogte

Hou ons in de gaten op social media