Over ons

Vroeger en nu

”Het vakantiepark van Dokkum”, staat er nu op het entree bord bij het park. Zo’n 30 jaar geleden is het begonnen, maar toen was het geen ”vakantiepark”. Stelt u zich eens voor; het recreatieterrein was nog niet een kwart van de huidige grootte en er was geen boom of pad te vinden op het terrein.

Ouders van de huidige eigenaar kochten in 1986 een huis welke hedendaags nog steeds functioneert als bedrijfswoning. Daarbij kochten zij tegelijk met het huis een stukje weiland. De oud-eigenaren hadden voor het stukje weiland gelijk een goed plan. In begin 1990 was de mini camping een feit. ”Kamperen bij de boer” Niet meer dan dat, want de mini camping was voorzien van een klein toiletgebouw met één stroompunt. Hier en daar werden jonge boompjes gepland welke nu boven alle daken uitwaaien.

De naam Schreiershoek, die ook rond 1990 werd bedacht komt niet zomaar ergens vandaan. In de jongere jaren van Dokkum, toen Dokkum nog een echte handelsstad was voerden de schepen uit de haven van de binnenstad naar open zee, zij voerden langs deze plek. Van bovenaf gezien ziet u dat Schreiershoek Recreatie in de eerste bocht ligt vanaf Dokkum. Waardoor dit de perfecte plek was voor vrouwen en kinderen om hun man en vader uit te zwaaien. Het was ook de plek om ze weer met open armen en witte zakdoekjes te ontvangen. Men wist destijds nooit hoelang de zeelieden weg bleven. Soms maanden, soms jaren, maar keerden soms nooit weer naar hun thuishaven terug…

Schreiershoek staat voor verdriet en geluk, anderen zeggen dat ”schrei” staat voor scheef als in ”scheve hoek”.

Hedendaags is Schreiershoek Recreatie een volwaardig vakantiepark met 15 vakantiehuizen, restaurant Het Paviljoen, mini-camping, boten en sloep verhuur en organiseren we rondvaarten door Dokkum.

Ons team staat voor no-nonsens en ontzorgen. U komt hier om tot rust te komen en volop te genieten, dat is precies waar wij voor staan. Met de nodige voorzieningen in handbereik, alles op loopafstand en pal aan het water maakt dit vakantiepark een heerlijk knus en sfeervol verblijf. Wij heten u van harte welkom op het park waar je eindeloos kan genieten bij Dokkum.

Bel of mail ons gerust, we staan u graag te woord.

Groet,

Team Schreiershoek Recreatie.

Plattegrond

plattegrond

Laatste nieuws

Vaarroutes Noord Oost Friesland

Vaarroutes Noord Oost Friesland

Ben je enthousiast geraakt door het goede eten&drinken van Het Paviljoen, ben je eens heerlijk weggeweest in een (elektrische)sloep of heb je een ontspannen weekend in een vakantiehuis aan het water ondekt?

Lees meer
Cadeaubonnen

Cadeaubonnen

Ben je enthousiast geraakt door het goede eten&drinken van Het Paviljoen, ben je eens heerlijk weggeweest in een (elektrische)sloep of heb je een ontspannen weekend in een vakantiehuis aan het water ondekt? En gun je dit een ander ook? Met een cadeaubon van Schreiershoek Recreatie kun je dit ook aan een ander geven. Naar elk gewenst bedrag in te vullen. De persoon die dit van jou mag ontvangen mag de bon bij elke faciliteit inleveren…

Lees meer

Volg ons op