fbpx

Dit is De Schreiershoek

Lang geleden was er op de plek waar je nu vakantie viert bij Dokkum niets dan water en landschap. Dokkum was een kleine vestingstad binnen de bolwerken. Dokkum was ook een belangrijke handelsstad voor het noorden. De open verbinding met de Waddenzee droeg daar aan bij. Vakantiepark de Schreiershoek ligt aan de voormalige zee-arm. 

De naam ‘Schreiershoek’ dateert uit die periode dat Dokkum aan de open zee lag. De eerste bocht vanuit de stad hier aan het water was de perfecte plek voor vrouwen en kinderen om hun mannen en vaders uit te zwaaien of op te wachten, in hun reis op zee. Schreien, oftewel huilen deden ze daarbij. ‘Schrei’ betekent ook wel ‘scheve hoek’.

Als je nu richting Dokkumer Nieuwe Zijlen loopt, fietst of vaart, zie je aan weerskanten van het water de oude zeedijken in het landschap liggen. Het is het beeld dat scheepslieden vroeger voor zich moeten hebben gezien. Niet wetende wat ze deze keer op zee zouden aantreffen, of ze heelhuids terug zouden keren en al helemaal niet met een vakantie(park) in het vooruitzicht!

Vakantiepark de Schreiershoek begon als een minicamping in 1990. Een klein toiletgebouw, één stroompunt en jonge boompjes op het terrein. De boompjes waaien fier boven de accommodaties uit en is Vakantiepark de Schreiershoek uitgegroeid tot een volwaardig en duurzaam park waar aan jou persoonlijk én aan de toekomst wordt gedacht.

Welkom op het vakantiepark van Dokkum, vestingstad van het Wad.

Blijf op de hoogte

Hou ons in de gaten op social media